top of page
1mbMichou van Gennip X Brand Portraits 1mb-43 crop2.webp

 

Ik heb gekozen voor mijn eerste liefde; dingen maken!

1mbMichou van Gennip X Brand Portraits 1mb-29.webp
Van nietszeggende planken naar uren speelplezier

Als klein meisje uit Brabant vond ik het heerlijk om samen met mijn vader van rest stukken hout mijn eigen stelten te maken of een wip voor ons konijn. Ik vond het simpelweg magisch om een paar nietszeggende planken om te toveren tot iets waar je uren plezier mee kunt beleven. 

Die magie voelde ik ook toen ik als tiener in een restaurant ging werken. De combinatie van een fijne sfeer, lekker eten en dat ultieme gevoel van in de watten gelegd worden. Er ging een wereld voor mij open en ik wist meteen dat ik hier méér mee wilde doen. Mijn keuze voor een opleiding ging dan ook tussen Hotel school Maastricht of Design Academy Eindhoven. Het werd mijn eerste liefde; dingen maken! 

Anker 1
Gelaagdheid geeft die rijke beleving

Maar die gastvrijheid, het creëren van een beleving, die passie vond ik pas weer echt terug toen ik de Master Interieurarchitectuur in Utrecht ging doen en alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Je kunt namelijk nóg zo'n mooie lamp ontwerpen, als de ruimte de lamp niet verrijkt valt hij weg. 

Voor mij is interieur dan ook een spel van verschillende lagen die elkaar steviger maken. Zonder elkaar hebben ze weinig betekenis, maar als één geheel wordt het betoverend. 

 

Denk maar eens als je een restaurant binnen loopt, je ruikt een subtiele hint van een heerlijk geurend huisparfum bij de entree en daarna de warme geur van vers bereid eten uit de keuken.
 

De verlichting is voldoende gedimd dat je je meteen op je gemak voelt en de krukken aan de bar vragen er gewoon om op gezeten te worden. Het rek achter de bar geeft meteen een indruk van wat er op de kaart staat, waardoor je direct zin krijgt in een verfrissende cocktail. Dan voelt wachten op je een tafeltje aan de bar ineens niet meer als een straf toch?

 

Geur, verlichting, meubilair, de vloer, kleuren, branding – het zijn allemaal laagjes die op de juiste manier gestapeld en gecombineerd je in een bepaalde staat van zijn brengen.
De functie voor een restaurant is voornamelijk dat je helemaal op je gemak bent, je lekker kunt ontspannen, iets kunt vieren en uiteraard genieten van een heerlijke keuken.

 

Samen zijn met je geliefde of een goed gesprek met vrienden is waar het uiteindelijk om gaat. Het interieur heeft hierin een belangrijke rol en zorgt voor die rijke beleving. 

 

Je kunt mijn gelaagde ontwerp stijl omschrijven als 'boutique interieur'. Kenmerkend voor de boutique stijl is het uitgesproken karakter, ontworpen met veel aandacht voor details, stijlvol, comfortabel en met een persoonlijke touch. Benieuwd naar mijn werk, klik hieronder op de link.

1mbMichou van Gennip X Brand Portraits 1mb-46.webp
partoon_transparent.png

Perspective
[ noun ]
 
'perspectief - visie - manier van kijken'.
Perspectief is een manier van architectonisch tekenen, maar het betekent voor mij dat de ruimte moet voldoen aan wat jij als gebruiker nodig hebt.

FP_Logo_Icon_Caramel.png
Captured by Lot-32.webp
Over Michou

Ik ben de oprichter en eigenaar van the Fresh Perspective (2017). Als interieurarchitect ben ik gespecialiseerd in hospitality en zakelijke interieur projecten. Het is mijn missie om ruimtes om te vormen naar mooie, functionele en inspirerende omgevingen.

Vaak wordt gedacht dat interieurontwerp vooral om esthetiek draait: kleuren, materialen, texturen, meubels. Uiteraard zijn dit belangrijke elementen, maar een functioneel ontwerp is – zeker in de corporate en hospitality branche - essentieel.

Vorm en functie gaan hand in hand. Een efficiënte indeling, goede samenhang, een interieur waar alles klopt. Van het moment dat je de drempel over stapt tot elk laatste detail. Zo ontstaat een ruimte waar je graag bent, mensen ontvangt en als merk trots op bent.

Het moederschap heeft als designer voor een compleet nieuw perspectief gezorgd. Mijn dochter en zoon laten me zien hoe je steeds weer verrassende dingen ontdekt en je kunt blijven verwonderen. Hun open blik en creativiteit helpt me om mijn werk steeds weer vanuit andere hoeken te bekijken.

Hierbij nog wat funfacts over mij zodat je mij nog nét wat beter kunt leren kennen

✓  Na 16 jaar ben ik terugverhuisd naar het mooie Teteringen met mijn verloofde Tymen, dochter Lavi-Rae van 3 jaar en zoontje Avery van 1 jaar. We hebben een klushuis gekocht, dus dit wordt straks uiteraard het pareltje van de straat!

✓  Als klein meisje wilde ik uitvinder worden en in a way vind ik ruimtes steeds opnieuw uit. Het uitvinders kapsel heb ik even overgeslagen

✓  Ik ben gek op dansen en zou dat eigenlijk veel meer moeten doen, heerlijk bevrijdend!

✓  Ik ben een sucker voor romcoms, mijn liefde voor film is zo groot dat ik ruim 5 jaar bij een bioscoop heb gewerkt.

✓  Mijn lach is aanstekelijk en ik ben goed publiek voor droge en vaak ook slechte humor.

✓  Gek op een goed paar hoge hakken, daar wordt iedereen toch gewoon mooier van!

Ik kan je helpen bij het transformeren van jouw kantoor of hospitality concept naar zoveel meer.

Een plek waar je je welkom voelt.

Een werkomgeving waar je een gevoel van comfort ervaart.


Een ruimte waar je gefocust kunt werken.

Een interieur waar je een boost aan creativiteit krijgt.

 

Waar het echt om gaat, is een ruimte laten werken.

Voor jou. Je medewerkers. En gasten.

partoon_transparent.png

Gratis gesprek aanvragen

Kijken of het klikt? Laten we kennismaken.

Awards/ opleidingen

2023   BREEAM duurzaamheidsexpert i.o.

2020   Inschrijving in het Architectenregister

2015   Master Interieurarchitectuur Utrecht

2011   Design Academy Eindhoven | Product Design

2016   Lamp en licht Design contest | First prize

2007   Gaggenau Design contest | First prize

bottom of page