top of page
MichouvanGennip-jan2024-5.jpg

Ik heb gekozen voor mijn eerste liefde; ruimtes ontwerpen!

the Fresh Perspective_Fyffes social space_interieurontwerp_bar-2.jpg
Van nietszeggende planken naar uren speelplezier

Als klein meisje uit Brabant (Breda) vond ik het heerlijk om samen met mijn vader van rest stukken hout mijn eigen stelten te maken of een wip voor ons konijn. Ik vond het simpelweg magisch om een paar nietszeggende planken om te toveren tot iets waar je uren plezier mee kunt beleven. 

Die magie voelde ik ook toen ik als tiener in een restaurant ging werken. De combinatie van een fijne sfeer, lekker eten en dat ultieme gevoel van in de watten gelegd worden. Er ging een wereld voor mij open en ik wist meteen dat ik hier méér mee wilde doen. Mijn keuze voor een opleiding ging dan ook tussen Hotel School Maastricht of Design Academy Eindhoven. Het werd mijn eerste liefde; dingen ontwerpen! 

Gelaagdheid geeft die rijke beleving

Maar die gastvrijheid, het creëren van een beleving, die passie vond ik pas weer echt terug toen ik de Master Interieurarchitectuur in Utrecht ging doen en alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Je kunt namelijk nóg zo'n mooie lamp ontwerpen, als de ruimte de lamp niet verrijkt valt hij weg. 

Voor mij is interieur dan ook een spel van verschillende lagen die elkaar steviger maken. Zonder elkaar hebben ze weinig betekenis, maar als één geheel wordt het betoverend. 

 

Denk maar eens als je een restaurant binnen loopt, je ruikt een subtiele hint van een heerlijk geurend huisparfum bij de entree en daarna de warme geur van vers bereid eten uit de keuken.
 

De verlichting is voldoende gedimd dat je je meteen op je gemak voelt en de krukken aan de bar vragen er gewoon om op gezeten te worden. Het rek achter de bar geeft meteen een indruk van wat er op de kaart staat, waardoor je direct zin krijgt in een verfrissende cocktail. Dan voelt wachten op je een tafeltje aan de bar ineens niet meer als een straf toch?

 

Geur, verlichting, meubilair, de vloer, kleuren, branding – het zijn allemaal laagjes die op de juiste manier gestapeld en gecombineerd je in een bepaalde staat van zijn brengen.
De functie voor een restaurant is voornamelijk dat je helemaal op je gemak bent, je lekker kunt ontspannen, iets kunt vieren en uiteraard genieten van een heerlijke keuken.

 

Samen zijn met je geliefde of een goed gesprek met vrienden is waar het uiteindelijk om gaat. Het interieur heeft hierin een belangrijke rol en zorgt voor die rijke beleving. 

 

Je kunt mijn gelaagde ontwerp stijl omschrijven als 'boutique interieur'. Kenmerkend voor de boutique stijl is het uitgesproken karakter, ontworpen met veel aandacht voor details, stijlvol, comfortabel en met een persoonlijke touch.

the Fresh Perspective_Forbion huiskamer_interieurontwerp.jpg
Mijn werk

Bedrijven waar ik voor werk zijn kantoren met tussen de 10 - 250 medewerkers, gastvrije (bedrijfs)restaurants en frisse en huiselijke (tandarts)praktijken. Benieuwd naar mijn werk? Zie hieronder enkele gerealiseerde projecten. 

DE TIENDEN | ZWIJNDRECHT | 400M2

the Fresh Perspective_De Tienden_interieurontwerp31.jpg

FYFFES | ROTTERDAM | 1200M2

the Fresh Perspective_Fyffes treincoupe_interieurontwerp.jpg

THE GARAGE | AMSTERDAM | 450M2

the Fresh Perspective_Garage_social space_interieurontwerp_stoelen.jpg
partoon_transparent.png

De omgeving waarin een mens zich bevindt is enorm bepalend voor hoe hij/ zij zich gedraagt

Michou van Gennip

FP_Logo_Icon_Caramel.png
Over Michou

Ik ben Michou van Gennip, 38 jaar en de oprichter en eigenaar van the Fresh Perspective (2017). Ik woon samen met mijn verloofde Tymen en mijn dochter Lavi-Rae van 4 jaar en mijn zoontje Avery van 2 jaar in het mooie plaatsje Teteringen, vlakbij Breda. 

 

Als interieurarchitect ben ik gespecialiseerd in hospitality en zakelijke interieur projecten. Het is mijn missie om ruimtes om te vormen naar mooie, functionele en inspirerende omgevingen.

Vaak wordt gedacht dat interieurontwerp vooral om esthetiek draait: kleuren, materialen, texturen, meubels. Uiteraard zijn dit belangrijke elementen, maar een functioneel ontwerp is – zeker in de corporate en hospitality branche - essentieel.

Vorm en functie gaan hand in hand. Een efficiënte indeling, goede samenhang, een interieur waar alles klopt. Van het moment dat je de drempel over stapt tot elk laatste detail. Zo ontstaat een ruimte waar je graag bent, mensen ontvangt en als merk trots op bent.

Het moederschap heeft als designer voor een compleet nieuw perspectief gezorgd. Mijn dochter en zoon laten me zien hoe je steeds weer verrassende dingen ontdekt en je kunt blijven verwonderen. Hun open blik en creativiteit helpt me om mijn werk steeds weer vanuit andere hoeken te bekijken.

Hierbij nog wat funfacts over mij zodat je mij nog nét wat beter kunt leren kennen

✓  Na 16 jaar ben ik terugverhuisd naar het mooie Teteringen met mijn verloofde Tymen, dochter Lavi-Rae van 4 jaar en zoontje Avery van 2 jaar. We hebben een klushuis gekocht, dus dit wordt straks uiteraard het pareltje van de straat!

✓  Als klein meisje wilde ik uitvinder worden en in a way vind ik ruimtes steeds opnieuw uit. Het uitvinders kapsel heb ik even overgeslagen.

✓  Ik ben gek op dansen en zou dat eigenlijk veel meer moeten doen, heerlijk bevrijdend!

✓  Ik ben een sucker voor romcoms, mijn liefde voor film is zo groot dat ik ruim 5 jaar bij een bioscoop heb gewerkt. Inmiddels heb ik de film Notting Hill wel meer dan 10 keer gekeken. 

✓  Mijn lach is aanstekelijk en ik ben goed publiek voor droge en vaak ook slechte humor. Met een avondje Youp van 't Hek kun je mij niet gelukkiger maken. 

✓  Gek op een goed paar hoge hakken, daar wordt iedereen toch gewoon mooier van!

Ik kan je helpen bij het transformeren van jouw kantoor of hospitality concept naar zoveel méér

Een plek waar je je welkom voelt. Een werkomgeving waar je een gevoel van comfort ervaart en mensen kunnen floreren. Een ruimte waar je gefocust kunt werken, medewerkers zich relaxt voelen en gesprekken op een informele en prettige manier kunnen ontstaan.

Een ruimte waar mensen met elkaar kunnen verbinden en zich verbonden voelen met de bedrijfscultuur. Een interieur waar je een boost aan creativiteit krijgt en dusdanig geprikkeld worden dat de productiviteit en motivatie omhoog gaat. wat weer leidt tot meer omzet en winst.

 

Waar het echt om gaat is een ruimte voor je laten werken, zodat men graag naar kantoor komt. Een ruimte die werkt voor jou, je medewerkers en je gasten.

MichouvanGennip-jan2024-28.jpg

Opleidingen & Awards

2024   Ontwerper voor de Independent Hotel Show

2023   Spreker Design District & Glue Amsterdam

2020   Inschrijving in het Architectenregister

2015   Master Interieurarchitectuur Utrecht

2011   Design Academy Eindhoven 

2016   Lamp en licht Design contest | First prize

2007   Gaggenau Design contest | First prize

Voor en na foto's

Ik houd zelf erg van transformaties en waarin zie je dat beter dan in voor en na foto's. Zie hieronder een transformatie van het gerealiseerd project Valtech in Amsterdam. 

VOOR | Social space

NA | Social space

IMG_0214.JPG
SP2019-Valtech-5-LowRes.JPG

VOOR | Atrium entreegebied

IMG_0217_edited.jpg

NA | Atrium entreegebied

SP2019-Valtech-20-LowRes.JPG
partoon_transparent.png

Gratis gesprek aanvragen

Super tof dat je tot hier hebt gelezen. Wellicht zit je in het traject van het zoeken naar nieuwe huisvesting of heb je plannen voor een nieuwe kantoorinrichting. 

 

Ik ben heel benieuwd naar je verhaal, laten we vrijblijvend kennismaken. Plan hieronder een gratis kennismakingsgesprek. 

bottom of page