top of page
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Bar_Michou van Gennip_Interieurontwerp.webp
Newday Amsterdam

AMSTERDAM | 400M2 | BOUTIQUE RESTAURANT

Zachte vormen, warme roze tinten, mat en glanzend, knusse nisjes en een fijne verlichting. La vie en rose.  Zo zou een ruimte moeten aan voelen, als een warm bad. Een plek die je ruimte geeft in je hoofd, je rust geeft om je werk te kunnen doen of relaxt een kop koffie te drinken.

Newday Offices biedt full-service werkplekken en kantoren op verschillende locaties in Nederland. Voor het boutique restaurant van New Office Amsterdam is eerst gekeken naar de grote lijnen in een ruimte. Hoe lopen de zichtlijnen en wat zie je vanuit welke hoek? Het maakt een wereld van verschil voor de beleving en doorloop wat je in één oogopslag kunt zien.

Interieur design kan een ruimte ‘regisseren’. Wil je dat men doorloopt naar achteren, dan is het belangrijk om eventuele ruimtelijke drempels weg te halen. Licht iets achterin bijvoorbeeld uit,  zodat je bezoekers die kant op trekt. ​​​​​​​​​​​Is iets meer privé? Trek dan bewust drempels op en dit hoeft echt niet een muur of deur te zijn. Je wilt uiteindelijk altijd een gastvrije beleving houden. 

​​​​​We zijn ons vaak niet eens bewust hoeveel invloed onze omgeving op ons heeft, we beseffen ons vaak alleen dat het 'niet werkt'. Herhaling en ritme is hier een belangrijk onderdeel in. Grote gebaren in een ruimte en herhaling in materiaal en vorm geven rust. Want vaak is 'rust' waar we naar op zoek zijn in een ruimte. ​​​​​​​​

​​​​​​​​De lampjes van Muuto - Grain Pendant Lamp steken mooi af tegen de volle beplanting en zijn een goed voorbeeld van duurzame impact. Zo is de kap van de lamp vervaardigd van een combinatie van bamboe en kunststof vezels. Het ruwe oppervlak van de kap zorgt voor een subtiel spel van kleur en schaduw. ​​​​​​​​

the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_vergaderruimte_Michou van Gennip_Interieuro
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Receptie02_Michou van Gennip_Interieurontwe
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Losse tafels_Michou van Gennip_Interieuront
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Hoge en lage tafels_Michou van Gennip_Inter
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Lange bank_Michou van Gennip_Interieurontwe
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_bank in nisje_Michou van Gennip_Interieuron
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Vergadertafel_Michou van Gennip_Interieuron
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Pooltafel games speeltafel_Michou van Genni
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Beplanting_Michou van Gennip_Interieurontwe
the Fresh Perspective_Newday Offices Amsterdam_Open vergaderruimte_Michou van Gennip_Inter
bottom of page