top of page

Hoe richt je een kantoor in wat aan de wensen voldoet?

De wet met het recht op thuiswerken is dan wel definitief van de baan, maar volgt hieruit de beweging terug naar kantoor? Of blijven we toch massaal aan de keukentafel zitten?


De laatste tijd zien we de beweging naar kantoor zeker al, we zoeken als mens simpelweg weer die verbinding met elkaar. Waarschijnlijk verraden de files dit ook al.

 

Het past niet bij ons als mens om elke dag ons plekje te moeten bevechten, dit is stressvol


Veel branches werken ook gewoon beter als er meer op kantoor gewerkt wordt. En dit komt dan niet alleen vanuit de werkgever maar ook zeker vanuit de werknemer.


In dit blog artikel geef ik 5 tips om het kantoor beter aan te laten sluiten bij de wensen van de werknemers en daarmee ook positief bijdraagt aan de bedrijfsbelangen.


Haal barrieres weg

Het past niet bij ons als mens om elke dag ons plekje te moeten bevechten, dit is stressvol. Mensen willen een ‘eigen’ plekje. Deze prikkels weg halen zou zeker helpen voor medewerkers.


Maatwerk is het beste

Het kantoor is zo bepalend door middel van de bedrijfscultuur, de organisatie en soort werkzaamheden. Copy-paste toepassen volstaat niet, er moet echt gekeken worden naar wat men nodig heeft en welke activiteiten plaats vinden op kantoor om hier een goed ontwerp voor te maken.Verbinding is de basis van geluk van mensen


We willen keuze hebben, diversiteit aan ruimtes

En verandering van plek geeft je ook een bewezen boost in inspiratie en productiviteit, wat weer ten goede komt aan een goede output. Dit hybride werkmodel geeft ook een efficiënter gebruik van de vierkante meters.


Verbinden van mens tot mens

Mensen komen graag naar een werkplek voor de gezelligheid/ verbinding met anderen. Het kantoor zal steeds meer een ontmoetings- en meetingplek worden.


Verbinding is de basis van geluk van mensen. Als de kantoorsituatie heel prettig is en dat de verbinding stimuleert, en daardoor bij kan dragen aan de cultuur, heb je een goed werkend kantoor.


Een ruimte hoeft niet 100% uitgekristaliseerd te zijn

Een kantoor hoef je niet eenduidig in te richten en hierin kun je ruimte over laten voor flexibele manieren van werken of vierkante meters die je verschillend in kunt zetten.

 

Wil je eens verder praten over de vele voordelen van een goed kantoorontwerp? Klik op onderstaande knop om direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen van 1 uur bij jullie op locatie. Het lijkt mij leuk om elkaar binnenkort te spreken. 

Download hieronder mijn gratis E-magazine met daarin 6 waardevolle tips voor het inrichten van een nieuw kantoor + een bonus checklist waarmee je direct inzicht krijgt welke stappen er gezet kunnen worden naar een inspirerende en effectieve werkomgeving. 


6 weergaven

Comments


bottom of page