top of page
Zakelijk interieurontwerp

Wil je het bestaande interieur van je werkplek restylen of de nieuwe omgeving een uitstraling geven die beter aansluit op je doelgroep? (Ver)bouwen is een omvangrijk proces, the Fresh Perspective begeleidt je van het eerste concept tot het eindresultaat.

the Fresh Perspective_Fyffes social space_interieurontwerp.jpg

As we evolve our workspace should too

We create spaces that reflect who you are

Samenwerken: dit kun je verwachten

Een interieurontwerp dat naadloos aansluit bij de identiteit en cultuur van je bedrijf, zodat jij volledig kunt focussen op je core business.

Fijne en open communicatie, heldere afspraken en een duidelijke planning vooraf, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je kunt erop vertrouwen dat je project op tijd en binnen budget wordt afgerond.

Begeleiding op alle onderdelen van het traject. Van het vinden van een geschikt pand tot het schilderij aan de wand. We bepalen samen het einddoel en werken daar naar toe. 

Mijn aanpak

Het ontwerpproces begint vaak vanuit een concept of merkidentiteit. Een sterk concept is het uitgangspunt om een bijzonder interieur neer te zetten, dat aansluit bij de organisatiecultuur en uitstraling naar je klanten. 

Door het interieur op één lijn te brengen met je merk, verstevig je de persoonlijkheid van jouw organisatie. En straal je op een visuele, krachtige manier uit waar jij voor staat.

Naast esthetiek en functie, gaat zakelijk interieurontwerp ook om impact maken.

 

Branding op de werkplek heeft een positief effect op medewerkers en klanten. Mensen voelen zich gewaardeerd, gerespecteerd en verbonden met de organisatie. Dat begint bij het interieur en vloeit vervolgens door in: 

✓ Meer loyaliteit

✓ Meer vertrouwen

✓ Hogere efficiëntie

✓ Groter bereik

✓ Sneller doelen behalen

✓ Meer klanten

✓ Meer winst

Werken met Mij

Ik werk hybride, met een flexibel team van design talenten en ervaren specialisten. Variërend van architecten, interieurarchitecten, ontwerpers tot 3D en bouwkundig tekenaars.

 

Voor ieder project selecteer ik de juiste mensen om van ontwerp tot en met de realisatie tot het beste resultaat te komen.

the Fresh Perspective_Michou van Gennip_portret moodboard_ons team.jpg
Client reviews

O1

Michou is als persoon plezierig om mee samen te werken en heeft verfrissende ideeën.
 

PARSIA TAYEBI  | THE GARAGE

Parsia.jpeg

O2

Michou gaf gelijk helder inzicht over wat er met bepaalde oppervlaktes mogelijk was
 

PUCK STERRENBURG | FONTEM VENTURES

Puck Sterrenburg.jpeg

O3

Er lag een grote uitdaging qua indeling, we zijn er met de hulp van Michou goed uitgekomen

MARIEKE VAN ELK | TONY CHOCOLONELY

Marieke van Elk.jpeg
the Fresh Perspective_Fyffes social space_interieurontwerp_bar keukeneiland_edited.jpg
Mijn Expertise

Met the Fresh Perspective bied ik een frisse kijk met een interior design aanpak op maat.


Mensen hebben de inherente behoefte om in contact te staan met de natuur. Biophilic design gebruikt de natuur als grootste inspiratiebron om een ​​omgeving te creëren die ons welzijn bevordert. Studies hebben aangetoond dat simpelweg in de buurt van de natuur zijn, al een beter gevoel geeft.

Die positieve effecten ervaren we zelf ook. In de buitenlucht kom je tot rust, laad je op en gaat de inspiratie stromen. Daardoor weten we hoe essentieel het is om die connectie met buiten te benadrukken.
 

Als interieurarchitect creëer ik interieurs die in verbinding staan met de natuur. Het gebruik van planten, veel daglicht, voldoende frisse lucht en mooie materialen, meubels en kleuren die mensen laten verwonderen en de wereld een stukje mooier maken.

Daarbij ben ik  gespecialiseerd in het ontwerpen van boutique offices en hotels. Een boutique hotel of kantoor is intiem en stijlvol ingericht, meestal gelegen op een trendy locatie.

 

Kenmerkend voor de boutique style is het uitgesproken karakter, intentioneel ontworpen met veel aandacht voor details, comfort en een persoonlijke touch. Kamers zijn vaak individueel ingericht, maar vormen van de entree tot de gemeenschappelijke ruimtes toch één geheel. 


Een zorgvuldig afgestemd interieur design heeft een positief effect op de gezondheid, productiviteit, winstgevendheid, betrokkenheid, het stresslevel en zelfs het geluksgevoel van de gebruikers.

Het is tijd voor een andere kijk op ruimte.
Het is tijd voor the Fresh Perspective.

MichouvanGennip-jan2024-41.jpg
Mijn Werkwijze
the Fresh Perspective_Michou van Gennip_portret moodboard_ons team.jpg
the Fresh Perspective_Newday Arnhem maatwerk_interieurontwerp.jpg

Een nieuwe kantoorinrichting of een renovatie kan een flinke investering van je vragen qua tijd en budget. Dit vraagt dan ook om een goede begeleiding vanaf het eerste concept tot het eindresultaat. Dat is wat ik doe met the Fresh Perspective. Ik begeleid je met mijn jarenlange ervaring vanaf de keuze voor een nieuwe huisvesting, een leeg casco gebouw, renovatie of nieuwbouw.

 

Ik maak het proces behapbaar en begeleid je in alle keuzes die gemaakt moeten worden. Zo zorg ik ervoor dat alles één geheel wordt, waarin je je comfortabel voelt en je volledig kunt richten op het groeien van je business. Hierbij hanteer ik negen fases die we doorlopen. 

Anker 4
IMAGINE

RESEARCH | STRATEGY | AMBITION

Pablo Picasso zei ooit: ‘Alles wat je je kunt voorstellen is echt’. Wat is de ambitie als alles kan en mag? We verleggen samen de grenzen van wat je in de ruimte kunt bereiken.

Creativiteit gaat over het gebruiken van onze verbeeldingskracht om iets nieuws in de wereld te brengen.

 

Voor elk project gaan we uit van het ultiem haalbare om alle wensen en behoeften op elkaar aan te laten sluiten. We bepalen het uiteindelijke doel, het concept en de strategie.

ONTWERP FASES | IMAGINE

✓  Kennismaking

✓  Workshop

✓  Definitie fase

DESIGN

CO-CREATION | DEVELOP | PRESENT

Tijdens het ontwerp werken we van groot naar klein. Dat houdt in dat ik ontwerp met het einddoel in gedachten.

Samen met jou bepalen we waar de focus op moet liggen en in iedere fase adviseer ik bij het maken van keuzes qua indeling, meubilair, materialen en kleuren.

Ook de technische aspecten en aansluiting met buiten nemen we mee om tot het perfecte plan te komen wat 100% past bij het beeld wat we voor ogen hebben.

ONTWERP FASES | DESIGN

✓  Schetsontwerp (SO)

✓  Voorlopig ontwerp (VO)

✓  Definitief ontwerp (DO)

CREATE

PLAN | REALIZE | AFTERCARE

Wanneer alle ontwerp keuzes gemaakt zijn, lever ik de werktekeningen aan, zodat de uitvoerende partijen hier direct mee aan de slag kunnen.
 

Waar nodig adviseer en denk ik van start tot finish mee over alle keuzes. Samen zorgen we dat het ontwerp klopt met het eindresultaat, zoals we in de eerste ‘Imagine’ fase hebben uitgestippeld.

 

Zo heeft het nieuwe interieur straks een maximale impact op medewerkers, gasten en het succes van je bedrijf.

ONTWERP FASES | CREATE

✓  Werktekeningen + voorbereiding (WT)

✓  Realisatie

✓  Nazorg

Interieurontwerp als bedrijfsstrategie

Voor mij is interieur een spel van verschillende lagen die elkaar steviger maken. Zonder elkaar hebben ze weinig betekenis, maar als één geheel wordt het betoverend. Ik geloof dan ook echt dat je interieur kunt inzetten om je visie te delen en je bedrijfsdoelen te behalen. Wil je er eens verder over praten en kijken of ik iets voor jullie kan betekenen? Klik op de link hieronder om een kennismakingsgesprek in te plannen. 

Client reviews

O4

Michou is een betrokken en nauwkeurige architect met passie voor het vak

ROOS LOUWERS | VALTECH

Roos Louwers.jpeg

Michou is een fijne architect om mee samen te werken. Ze leeft zich echt in in de wereld van haar klant. Zo zijn er voor ons bijvoorbeeld speciale plekken in de kantoortuin verwerkt, waar onze agile werkvormen uitgevoerd kunnen worden. Verder luistert ze goed naar feedback en past het ontwerp aan waar nodig. Ik vond het ook prettig dat Michou bij de realisatiefase nog steeds nauw betrokken was. Zo kon ze snel inspringen op vragen van (onder)aannemers waardoor de planning gewaarborgd bleef.

 

Ons pand bevat een echte eyecatcher, namelijk een Atrium als ontvangstruimte, welke volledig bestaat uit glas en staal met vele hoeken. Mede door het Atrium zijn we voor het pand gevallen, maar uiteindelijk was het best een uitdaging om deze prachtige ruimte een functionele indeling te geven. Hoe kunnen we twee ruimtes die - in de basis totaal verschillende eigenschappen hebben - één geheel laten zijn?

Michou heeft hiervoor gezorgd door de schuine lijnen van het atrium op een subtiele manier te verwerken in de rest van het interieur. Daar zijn we nog steeds onwijs blij mee! Kortom: Michou is een betrokken en nauwkeurige architect met passie voor het vak, dat zie en voel je direct terug in het eindresultaat!

O5

Michou viel meteen in de smaak door haar directe aanpak

HANS JONKMAN | POWERHOUSE

Hans Jonkman.jpeg

Bij onze eerste ontmoeting viel Michou meteen in de smaak vanwege haar eerlijke opmerkingen, directe aanpak en positieve houding ten opzichte van de uitdagende planning.

 

Ik heb het genoegen gehad om met Michou samen te werken aan het ontwerp en de realisatie van ons nieuwe kantoor in Amsterdam. Er was een kort tijdsbestek en er lag een flinke uitdaging. Namelijk drie vestigingen samenvoegen op één locatie waar iedereen zijn plekje moest hebben maar ook meer de verbinding opgezocht kon worden.

 

Michou weet hier moeiteloos mee om te gaan en kwam met een ontwerp dat eigentijds, functioneel en rustig is. Het nieuwe kantoor maakte een enorm verschil in de efficiëntie van ons team en scoorde een 8,3 op ons medewerkers tevredenheidsonderzoek. Het is een prachtige plek waar we als bedrijf en team kunnen groeien.

 

Als persoon luistert Michou goed naar je commentaar, is deskundig op haar vakgebied en een prettig persoon om mee samen te werken. Ik zou zeker weer met Michou samenwerken als een nieuw project zich voor doet.

O6

Dat zouden wij als IT’ers nooit bedacht hebben

RICHARD VAN DER MEEL | TRUE PEOPLE

Richard van der Meel.jpeg

Samen met Michou hebben we een heel mooi nieuw kantoor ontworpen en kunnen realiseren. Als creatief digitaal bureau straalt het kantoor nu uit wat we doen en kunnen. Onze relaties geven ons ook vaak complimenten en dat het goed bij ons als bedrijf past.

 

Ons vorige kantoor was ingericht om een soort huiskamergevoel te creëren. Door de verdere professionalisering en groei van True People binden we steeds grotere bedrijven aan ons. Die verwachten een mooi en professioneel kantoor, waar over nagedacht is en de juiste faciliteiten aanwezig zijn. Dat hadden we niet en is nu goed geregeld.

Het einddoel was een kantoor omgeving die wel gezellig is, maar professionaliteit en creativiteit uitstraalt. Dat is zeker gelukt.

Ik zou Michou’s dienst omschrijven als ‘Inrichting met een Personal Touch’. Michou wil je echt kennen en snappen wat je doet en wilt uitstralen. Je voelt je nooit bezwaard om iets te vragen of extra aanpassingen te laten doen tijdens het ontwerpproces.

Heel verrassend is de wijze waarop onze mooie oranje kleur doorgevoerd kon worden en het één geheel kan zijn. Dat zouden wij als IT’ers nooit bedacht hebben.

Benieuwd naar mijn werk

Bekijk hoe ik kantoren en hospitality ruimtes opnieuw heb vormgegeven

en heb omgetoverd tot inspirerende, creatieve werkplekken.

the Fresh Perspective_Newday Arnhem_interieurontwerp.jpg
the Fresh Perspective_Michou van Gennip_Forbion_Entree.jpg
the Fresh Perspective_Michou van Gennip_Valtech_scrumboard.jpg
the Fresh Perspective_Fyffes treincoupe_interieurontwerp.jpg
Past studio clients includes
bottom of page